Magyar Telekom: Kötelező fenntartani bizonyos telefonfülkéket

  • narancs.hu
  • 2023. július 19.

Belpol

Soproni Tamásnak válaszolt a cég, a telefonfülkéket rendszeresen ellenőrzik, takarítják is. 

Mint arról beszámoltunk, Soproni Tamás VI. kerületi polgármester szeretné eltüntetni a belvárosi telefonfülkéket, vagy elérni, hogy legalább takarítsák őket. A Magyar Telekom most közleményben reagált a polgármester kritikáira, amit a hvg.hu ismertet

A Magyar Telekom azt írta, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) írja elő, hogy 3000 lakosonként egy telefonfülkét fenntartsanak, de a többi telefonfülke leszerelése folyamatban van. 

„A Magyar Telekom szolgáltatási területén jelenleg is folyik az üzemelő nyilvános távbeszélő állomások mennyiségének áttekintése, racionalizálása” – írták. Ennek a folyamatnak a végén az egyetemes kötelezettség minimumkövetelményein túli telefonkészülékeket és fülkéket szerelhetnek le vagy cserélhetnek ki. Budapesten tavaly nagyjából 400, vidéken 50 fülkét szereltek le, a meglévők fenntartása pedig évente 350 millió forintjába kerül a cégnek – tették hozzá.

Azt is írták, hogy a telefonfülkéket rendszeresen ellenőrzik, takarítják, illetve a lakossági bejelentésekre soron kívüli takarítást rendelnek meg, ilyen módon igyekeznek a telefonfülkéket rendben tartani, a szennyezéseket eltávolítani, a rongálásokat javítani. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk