MagyarHang: Legalább 30-an felmondtak a Semmelweis Egyetemen

  • narancs.hu
  • 2021. november 19.

Belpol

Az okok közt a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, az orvosok és ápolók közötti bérfeszültség szerepelhet.

A múlt hét végéig legalább harminc ápoló és több orvos mondott fel a fővárosi Semmelweis Egyetemen (SE) - számol be a Magyar Hang. Azt írják, forrásaik szerint a felmondások okai között szerepel a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, az orvosok és ápolók közötti bérfeszültség.

A lap megkereste a Semmelweis Egyetemet (SE). Az SE közölte, nem igaz, hogy tömegesen hagyják el az intézményt az ápolók, érdemben ugyanakkor nem cáfolták a felmondásokkal kapcsolatos értesülést. Mint a lap írja, az intézmény jelezte a válaszban, az elmúlt hat hónap adatai azt mutatják, hogy összességében a szakdolgozói átlaglétszám 7 százalékkal több, mint tavaly május és október között.

Az SE közleménye szerint "az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája és 5800 egészségügyi dolgozója van. Az elmúlt hat hónap adatai azt mutatják, hogy összességében a szakdolgozói átlaglétszám 7 %-kal több, mint tavaly május és október között."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk