Fábry Sándor: A Fidesz elfordult az értelmiségtől, a migránsozás és sorosozás pedig politikai hasznot hoz Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 30.

Belpol

A humoristának nem tetszik a jelenlegi káderpolitika és a rongyrázás sem. A Seuso-kincseknek azért örül.

„Nézze, barátságok, emberi kapcsolatok sínylik meg, hogy megmerevedtek a politikai frontvonalak. Ennek első számú vesztese a kulturális élet. Én ezt a helyzetet nem szeretném tovább amortizálni” – reagált Fábry Sándor a Blikknek adott interjújában arra a felvetésre, hogy az utóbbi két évben miért nem adott interjút. A humorista elmondta: részéről betemette az árkokat, már Farkasházy Tivadarral is beszélt, de állítása szerint Gálvölgyi János nem áll szóba vele.

Fábry beszélt arról is, hogy – ugyan a mostani kormányzat támogatója, de – nagyon nem tetszik neki a

„jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása”.

false

Már nem tetszik annyira a rendszer?

Fotó: MTI

A pozitívumok között ezeket sorolta fel: a Seuso-kincsek hazahozatala, a „gyönyörű” Várkert Bazár, és ott van a „szuperül sikerült” vizes-vébé, „még akkor is, ha eszement drága volt, és soha nem tudjuk meg, mennyire”.

Az interjúban Soros György is szóba került, akivel a kilencvenes években Fábry a „budapesti kabaré színpadán krumplit hámoztatott és Dzsordzsizva jópofáskodott, ma óriásplakátokról néz le ránk és róla szól a közélet”. A humorista kifejtette, hogy ezért is vett vissza a közéleti megnyilvánulásaiból:

„Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz.”

Szomorú bohóc – Fábry

A magyar sikertörténetek olykor bizony eléggé elszomorítóak. Vegyük például Fábry Sándor esetét! Tévékritika.

Figyelmébe ajánljuk