Márki-Zay Péter: „Elismerem, győzött Lázár János! Én ilyen aljassághoz nem asszisztálok”

  • narancs.hu
  • 2018. október 7.

Belpol

A képviselő-testület feloszlatását és új választás kiírását kezdeményezi a hódmezővásárhelyi polgármester.

Márki-Zay Pétert felzaklatták az utóbbi napokban történtek. A Facebookon közzétett bejegyzésben tételesen felsorolja a hódmezővásárhelyi polgármester, mi minden hiúsul meg Lázár János és köre miatt, aminek többek között a helyi gyerekek az elszenvedői.

„Elismerem: győzött Lázár János! ...és veszítettek a vásárhelyi gyerekek.”

A polgármester leírta, mi vezetett a jelenlegi helyzetig, közlése szerint Lázár János átirányíttatta a városban működő cégek tao-támogatását Makóra, a fideszes többségű képviselő-testület pedig rendre a helyiek érdeke, a gyerekek ellen szavaz.

Lázár emberei például elfelejtettek megszervezni egy aszfaltrajzversenyt, „lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt az árra hivatkozva – miközben az ár tavaly is ennyi volt és a bevételek azt egyébként is fedezik”.

A munkára jelentkező helyi vállalkozók ellenére „úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak nincs győztese, és így nem készül el határidőre az iskolák szigetelése, felújítása”. A hónap végén pedig lakatot kell tenni a helyi stadionra is.

Márki-Zay szerint Lázár ezzel elérte, hogy „amikor a vásárhelyi gyerekek mindennapjait lehetetleníti el, én is kezdem elveszíteni hitemet a békés, demokratikus változásban. Ő győzött, én ilyen aljassághoz nem asszisztálok.”

A polgármester úgy véli, a stadion és a strand bezárása alkalmas lehet arra, hogy „a diktatúra aljasságát eddig alábecsülő vásárhelyieket is meggyőzze az ellenállás hiábavalóságáról, és helyreállítsa a pártállam uralmát a renitens város felett”.

Így arra kéri Lázárt, ne kínozza a gyerekeket, álljanak meg és rendezzék a város sorsát.

Ezért Márki-Zay Péter három pontban fogalmazta meg, mit javasol:

  1. A képviselő-testület oszlassa fel magát, hogy új önkormányzati választást írhassanak ki.
  2. A kormány vállalja át Lázár János felelőtlen gazdálkodásának következményeit, vagy legalább nyújtson a városnak reorganizációs hitelt.
  3. A polgármester szerint „Lázár úr és a város gazdálkodását évekig irányító Végh Ibolya nemcsak a babakötvényesek 800 millióját nem utalta át, de szabálytalanul működésre használt fel 1,9 milliárd pályázati pénzt, valamint 3 milliárd forint kifizetetlen követelést és milliárdos BM-visszafizetéseket hagyott ránk”.

  4. Mentsük meg együtt a strandot, a VTV-t, és a sportegyesületeket!
  5. Márki-Zay szerint ha az adósságátvállalás sikeres, akkor marad ezekre pénz.

    „A héten tiltakozó nagygyűlést és egyben a sportoló gyerekek szüleinek fogadóórát szervezünk a stadionnál” – írja a polgármester. De „az időpontot igyekszünk úgy meghatározni, hogy az egyesületek és a HMSZ Zrt. vezetői mellett Lázár János úr is jelen lehessen, nagyon szeretném látni, ahogy bátran a gyerekek szemébe néz”.

     

Figyelmébe ajánljuk