Márki-Zay Péter új párttal készül a 2024-es EP-választásra

  • narancs.hu
  • 2023. január 6.

Belpol

A nevét még nem, de azt már elárulta, hogy az Európai Néppárttal kívánnak együttműködni.

Márki-Zay Péter az Indexnek adott interjújában bejelentette: a 2024-es európai parlamenti választásokon egy új párttal fog indulni.

Hódmezővásárhely polgármestere egyelőre nem kívánja elárulni, milyen néven fut majd az új politikai formáció, amely egyébként már bejegyzés alatt áll. „Csupán annyit mondok, hogy az Európai Néppárttal kívánunk szorosabban együttműködni” – zárta rövidre a kérdést Márki-Zay.

Az EP-választáson való indulás mellett a korábbi miniszterelnök-jelölt arról is beszámolt, mindent megtesznek azért, hogy jövőre az önkormányzati választásokon Hódmezővásárhelyen újrázni tudjanak. „Bár Lázár János miniszter, a Fidesz országgyűlési képviselője mindent megtesz annak érdekében, hogy eltávolítson a közéletből és a hódmezővásárhelyi Városházáról, én nem adom fel a küzdelmet” – jelentette ki Márki-Zay Péter. A polgármester szerint, bár erős ellenszélben dolgoztak, választási ígéreteik nagy többségét mégis teljesíteni tudták Hódmezővásárhelyen.

Az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje az interjúban arról is beszélt, hogy a tavaly tavaszi választások bebizonyították, Orbán Viktor rendszerét Orbán szabályai szerint immár nem lehet leváltani. Az összefogásra utalva Márki-Zay Péter megjegyezte: „tavasszal ennél többet nem tudtunk volna kihozni ebből a stratégiából”. Demokratikus választások hiányában a polgármester úgy véli, ma ismét ellenzéki kerekasztalra lenne szükség, ahol a teljes magyar rendszerellenzék együtt követeli az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását – akár bojkottal, polgári engedetlenséggel is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk