Márki-Zay szerint Karácsonynak minimális esélye sincs a győzelemre

  • narancs.hu
  • 2021. október 6.

Belpol

Ma este még tárgyalna Karácsonnyal, de nem zárja ki, hogy hárman lesznek a második fordulóban.

Facebook-videóban reagált Márki-Zay Péter arra, hogy Karácsony Gergely mai bejelentésében is elzárkózott a visszalépéstől az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt.

Márki-Zay azt mondta, meglepte Karácsony bejelentése, mert a terv az volt, hogy ma este 6-tól még tárgyalnak, és csak holnap véglegesítik, ki lép vissza kettőjük közül.

Márki-Zay úgy érzi, a főpolgármester megpróbálja kész helyzet elé állítani őt, de ettől függetlenül elmegy a ma esti tárgyalásra.

Utalt arra, hogy Karácsony korábban azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti a villamos. "A villamos most megérkezett jónéhány közvélemény-kutatás formájában" - mondta a Mindeni Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

A Medián és a Závecz kutatásai szerint Márki-Zay jobban áll Karácsonynál a második forduló előtt, és ezt Márki-Zay szerint egy saját felmérésük is megerősíti. Arról is beszélt, hogy saját hétvégi rendezvényén többen voltak, mint Karácsonyén, és a közösségi médiában is több követőt szerzett az elmúlt napokban.

"Kijelenthető, hogy Karácsony Gergelynek most minimális esélye sincs Dobrev Klára és aztán Orbán Viktor legyőzésére" - mondta Márki-Zay.

Saját esetleges visszalépéséről nem fogalmazott egyértelműen, de azt elmondta, hogy ha Karácsony eltökélt "a korábbi megállapodás felrúgásában", akkor annak is áll elébe, hogy hárman induljanak a második fordulóban."

Ugyanakkor továbbra is úgy véli, hogy az ellenzék 2022-es győzelmére leselkedő veszélyt, amit Dobrev Klára sikere jelentene az előválasztáson, a legkönnyebben a közte és Karácsony közötti szövetséggel lehetne megakadályozni. 

Végül a második fordulós részvételre kérte követőit, ismertette, hogy számításaik szerint legalább 500 ezres részvétel kellene ahhoz, hogy ne a DK jelöltje nyerjen. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk