Még az EP-választások előtt Budapesten egyeztet Matteo Salvini Orbán Viktorral

  • narancs.hu
  • 2019. április 20.

Belpol

A lehetséges együttműködésről az újonnan megalakuló Európai Parlamentben.

Május 2-án érkezik Budapestre Matteo Salvini, olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, hogy a május 23-26. között sorra kerülő európai parlamenti választások előtt egyeztessen Orbán Viktorral a lehetséges együttműködésről az újonnan megalakuló Európai Parlamentben – írja a jól értesült Magyar Nemzet.

Salvini április 8-án Milánóban jelentette be a szélsőjobboldali, bevándorlásellenes, euroszkeptikus pártok új szövetségét, a Népek és Nemzetek Európai Szövetségét, amelyhez már csatlakozott Marin Le Pen Nemzeti Tömörülése, az oroszbarát szélsőjobboldali német AfD, az osztrák Szabadságpárt és a Dán Néppárt is.

Salvini budapesti látogatását már április elején Kövér László házelnök belengette, aki akkor Rómába látogatott Hiller István (MSZP) és Selmeczi Gabriella (Fidesz) társaságában, és többek közt találkozott az olasz vezető politikussal is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?