Még újabb kétmilliárd forintba kerül az Operaház felújításának befejezése

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 2.

Belpol

Hogy az épülethez tartozó üzemház is elkészülhessen, amit a főépülettel együtt kellett volna átadni, plusz költség nélkül.

Az Operaház Andrássy úti épületéhez tartozó üzemházat a márciusi avatással egyidőben nem tudták átadni, várhatóan csak jövő év elejére készülnek el, ehhez jutott most még újabb kétmilliárd forint – írja az mfor.hu.

A cikk emlékeztet, az Operaház rekonstrukciója eddig 52 milliárd forintba került, ehhez jön még hozzá a kőbányai háttérintézmény, az Eiffel Műhelyház létrehozásának 33 milliárd forintos költsége.

A lap szerint a 12 emeletes belvárosi üzemház felújítására odaítélt újabb kétmilliárd forint azért is érdekes, mert az épület felújításának kiadásai korábban az Operaház rekonstrukciójának szerves részét képezték, vagyis a márciusi avatással egyidőben ezt át kellett volna adni, pluszköltségek nélkül.

Az újabb kétmilliárd forintot egy külön közbeszerzési eljárás során nyerte el a Laki Zrt., amely része volt annak a konzorciumnak, amely a műemlék épületet rekonstruálta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk