Megkezdődött a bosszú: Márki-Zay Péteren akarják behajtani azt az egymilliárd forintot, amelyet a fideszes városvezetés vert el

  • narancs.hu
  • 2018. május 7.

Belpol

Most valamiért nagyon fontos lett a mihamarabbi elszámolás.

A hvg.hu szúrta ki Márki-Zay Péter legutóbbi lakossági fórumán készült felvételt, amelyben a hódmezővásárhelyi városvezető arról beszél, hogy a Belügyminisztérium a múlt héten több levelet is küldött, amelyben záró elszámolásra szólította fel a városvezetést a 2012–2014 között szabad felhasználásra kapott pénzekkel kapcsolatban. A minisztérium az évekkel ezelőtti hibás elszámolást akarja leverni az új városvezetésen, és ha nem találják meg a számlákat, vagyis nem tudják igazolni a pénz elköltését, akkor május 25-ig vissza kell fizetniük az összeget. A polgármester szerint a fideszes városvezetés volt, hogy egy számlát két támogatási projektben is benyújtott, amit Márki-Zay „konkrétan bűncselekmény-gyanúsnak” nevezett.

false

 

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Márki-Zay arról is beszélt, hogy éveken át húzódott az ilyen ügyek intézése, de valamiért csak most szólították fel őket a záró elszámolásra. „Öt évvel ezelőtti számlákat kellene előkerítenünk úgy, hogy közben a pénzügyesek sorra mondanak fel” – mondta Márki-Zay azzal, aki azt is hozzátette, hogy mindent el fognak követni, hogy el tudjanak számolni az évekkel ezelőtt elköltött pénzzel.

A lakossági fórumot, ahol Márki-Zay a fentiekről beszélt, itt lehet visszanézni:

Figyelmébe ajánljuk