Megkezdődött a budapestiek ingyenes koronavírus tesztelése

  • narancs.hu
  • 2020. december 19.

Belpol

Az eredeti 5 ezer helyet még 2500 fővel bővítették, pár óra alatt beteltek a helyek.

Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, előzetes regisztráció után 5 ezer budapesti teszteltetheti magát december 19. és 23. között – jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Ennyi antigén teszt áll a főváros rendelkezésére. A szűréseket négy helyszínen, a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál és az Etele téri metrókijáratnál végzik majd, az eredményt pedig fél órán belül megtudják a tesztre jelentkezők.

Mivel a helyek pár óra alatt beteltek, pénteken délután Karácsony Gergely bejelentette: "A nagy érdeklődésre való tekintettel – lehetőségeinkhez mérten – kibővítjük a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését." Ezzel még 2500 budapestinek tudnak lehetőséget adni az ingyenes szűrésre december 19-e és 23-a között a város négy pontján.

"Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő. Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne. Mi annyit tudunk tenni, amennyi a főváros lehetőségeibe belefér. Talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak" – írta a főpolgármester Facebook-oldalán.

Szombaton reggel pedig megosztotta, hogy már érkeznek az első regisztáltak a főváros által biztosított koronavírus tesztelésre.

"A 2500 hely, amelyet tegnap megnyitottunk szintén pár óra alatt betelt. Talán segítség ez sok budapestinek, és jelzés a kormánynak, hogy igény és szükség lenne a tömeges ingyenes tesztelésre, a tömeges oltás előtt is."

Figyelmébe ajánljuk