Hahó, mégsem lesz BKV-sztrájk

  • narancs.hu
  • 2017. április 7.

Belpol

Tarlós szóban ígéretet tett az emelésre, folytatódnak az egyeztetések.

Mint azt korábban megírtuk, 3+5 napos sztrájkot hirdettek a BKV szakszervezetei, mert évek óta nem jutottak dűlőre a bérekről a közlekedési vállalattal. Az érdekvédők három év alatt 30 százalékos bérfejlesztést követelnek, azonban eddig érdemben sem a fővárossal, sem a BKV-val nem sikerült megegyezniük. A BKV Tarlósra mutogatott, Tarlós István meg kínjában leginkább csak hallgatott, a sztrájk, illetve a tömeges felmondások ígérete viszont őt is szóra bírta: hét elején kijelentette, a követelés töredékére sincsen keret. A főpolgármester kedden találkozott Orbánnal, majd egyeztetésre hívta a BKV szakszervezeteit.

false

 

Fotó: MTI

 

Elég lesz?

Tarlós péntek délelőtt 10+5 százalékos béremelési ajánlatot tett szóban, amely egyelőre arra elég, hogy a BKV-sok lefújják a tervezett sztrájkot. „Nem ismerjük az ajánlat részleteit, következő héten folytatódnak a tárgyalások, meglátjuk, pontosan hogyan gondolták az emelést. De félek, ez nem lesz elég” – mondta a Narancsnak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Jelenleg közel ezer felmondás van letétben, Nemes szerint a további egyeztetésektől függ, hogy „élesednek-e” ezek a felmondólevelek.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.