Mégsem lesz egységes leállás a kis benzinkutakon a hétvégén

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 16.

Belpol

A Független Benzinkutak Szövetsége úgy határozott, tagvállalataik egyénileg dönthetik el, kinyitnak-e.

Nem hirdet egységes bezárási akciót augusztus 19-én és 20-án a Független Benzinkutak Szövetsége, a szervezet tagvállalatai maguk dönthetik el, kinyitnak-e vagy sem - erről határozott kedd délután az FBSZ közgyűlése a hvg.hu szerint.

A bezárási akciót eredetileg azért hirdették meg, mert júliusban nem kapták meg a kormánytól a hatósági áron eladott üzemanyag után a literenként 20 forintos támogatást.

A szövetség kedd délelőtt tárgyalást folytatott Nobilis Márton közlekedési államtitkárral. Itt azt az ígéretet kapták, hogy még a héten megnyílik a támogatás igénylésének lehetősége, és a benzinkutak augusztusban hozzájuthatnak a pénzhez.

Nobilis tájékoztatása szerint a kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kis benzinkutak támogatására. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.