Megszólalt egy tankerületi igazgató, megfélemlítő és törvénytelen módszerekről beszélt

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Belpol

Bár a pedagógusok követeléseinek szerinte is van jogalapja.

Először szólalt meg a tankerületi vezető a sajtónak a pedagógussztrájkok és az azokat követő tüntetések óta. A hvg.hu elérte magántelefonján Hajnissné Anda Évát, aki az I., II. és XII. kerületi iskolákat tömörítő Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója. Elmondta a lapnak, szerinte

a pedagógusok követeléseinek van jogalapja, de a módszerekkel nem ért egyet, sőt azokat olykor megfélemlítőnek és törvénytelennek tartja. Kifogásolja azt is, hogy a diákokat tiltakozásra kényszerítik.

"A kormány maga sem vitatja, hogy a béreket emelni szükséges, ennek érdekében folynak az egyeztetések az Európai Bizottsággal is" – nyilatkozta a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója.

Elmondta, 1986 óta dolgozik a II. kerületben. "Emelt fővel megyek ki továbbra is a nevelőtestületekhez. (...) mindent megteszek a saját hatáskörömben a tankerület, az iskolák, a diákok és a pedagógusok érdekeiért."

A hvg.hu azon felvetésére, hogy egyre több tankerület igazgatójának neve kezdett el pörögni a nyilvánosságban, vagyis ez már róluk, tankerületi vezetőkről is szól. Hajnissné Anda Évá azt mondta:

"Ami most zajlik, az egy tudatos és rosszindulatú lejáratás, több esetben az alapvető személyiségi jogaink megsértése, családtagjaink megfélemlítése. Ez már nem a pedagógusok érdekében zajlik, nem róluk szól. Az oktatásban a tanulók érdeke lenne az elsődleges, az ő érdekük pedig  az lenne, hogy zavartalan legyen az oktatás."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?