Megszünteti céges összeférhetetlenségeit az új honvédelmi miniszter

  • narancs.hu
  • 2022. május 24.

Belpol

Legalábbis ezt állítja a HM. 

„A leendő honvédelmi miniszter a jelenlegi jogszabályok szerint jár el, a miniszteri pozíciót és a céges érdekeltségeit érintő összeférhetetlenség megszüntetése folyamatban van” – válaszolta a Népszavának a Honvédelmi Minisztérium, miután a tárca új vezetője, Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségeiről tett fel kérdéseket. Az nem derül ki a közleményből, hogy a miniszter mely érdekeltségeiről van szó. 

Szalay-Bobrovniczky jelenleg tulajdonos a Magyar Aerojet Befektetési Vagyonkezelő Zrt.-ben, ami céges áttéteken keresztül többségi tulajdonos a cseh Aero Vodochody repülőgépgyárban. Szalay-Bobrovniczky cégfelvásárlása állami hátszéllel történt: felvett 53 milliárd forint hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, majd megvette a cseh céget, hogy aztán idén áprilisban a kormány meg is rendeljen tőle 12 repülőgépet. 

Ezen kívül az új HM-miniszter jelenleg is vezetője, illetve egy cégen keresztül résztulajdonos a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt.-ben, amely áttételesen a Transmashholding orosz nagyvállalattal üzletel, illetve társtulajdonos a Transmashholding Hungary Kft.-ben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk