Megüzenték a polgármesterek Márki-Zaynak, hogy nem kérnek a kampányrendezvényeiből

  • narancs.hu
  • 2022. január 19.

Belpol

Egyben kérik, hogy ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát.

Nem kér Márki-Zay Péter kampányrendezvényeiből a csongrádi 4-es körzet több polgármestere, erről hivatalos nyilatkozatot írtak, le is pecsételték, elküldték a levelet az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, írja a hvg.hu a makohirado.hu tudósítása nyomán.

A Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben izgalmas összecsapásnak lehetünk majd tanúi, hiszen ott a Fidesz jelöltje Lázár János, az ellenzéké pedig Márki-Zay Péter. A választókörzet polgármestereinek háromnegyede most egy nyilatkozatot írt alá, amelyben arra kérik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, hogy

ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát,

és leszögezik, hogy nem vesznek részt az ellenzék szervezte kampányeseményeken. A magyarcsanádi polgármester, Farkas János kezdeményezte a nyilatkozatot, amit az ellenzéki polgármesterek nem írták alá.

"Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra" – mondta el Farkas János egy sajtótájékoztatón.

Az Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros polgármestere által aláírt nyilatkozatban arról is írnak, hogy felelősséggel tartoznak a településeiken élőknek, hogy megvédjék őket az országos politika konfliktusaitól. Egyben értesítik Márki-Zay Pétert, hogy nem kívánnak részt venni a kampányeseményein.

Azt azért a végén megjegyzik, hogy a választásokon győztesként kikerülő parlamenti képviselővel mindenképpen együttműködnek majd.

Kedves Olvaónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk