Megvan a dombóvári időközi választás időpontja

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Belpol

Nehéz terep az ellenzéknek a választókerület, vajon elindulnak Magyarék? 

A fideszes Potápi Árpád János halála után időközi választást kell tartani Tolna vármegye 2. választókerületében, ahova Dombóvár, Bonyhád és 56 kisebb település tartozik. A választókerület választási bizottsága a péntek délutáni ülésén azt a javaslatot tette a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB), hogy az időközi választást 2025. január 12-én, vasárnapra tűzzék ki – írta meg a Telex

A lap szerint ha az NVB elfogadja a javaslatot, akkor a szavazást megelőző ötvenedik napon, november 23-án indulhat a hivatalos kampányidőszak. Legkorábban aznap tudják felvenni az ajánlóíveket a jelöltek, akiknek 500 érvényes aláírást kell összegyűjteniük a választókerületben. Az ajánlásokat legkésőbb a szavazást megelőző 37. napon, december 6-án kell leadni a helyi választási bizottságnak. 

A 2022-es választáson Potápi Árpád a szavazatok 62,44 százalékával nyert zsinórban hetedik alkalommal egyéni mandátumot. A hatpárti ellenzék jelöltje, Szabó Loránd, Dombóvár korábbi DK-s polgármestere mindössze 27 százalékon végzett. Potápi évtizedek alatt felépített helyi beágyazottságát és népszerűségét mi sem jelzi jobban, minthogy a választókerületben 3,5 százalékponttal több szavazatot kapott 2022-ben, mint a Fidesz országos listája. 

A lap emlékeztet, izgalmas kérdés lehet, hogy elindul-e a választások a Tisza Párt, erről Magyar Péterék még nem döntöttek. 

„Nyilván kell sok szempontot mérlegelnünk, de várjunk legalább egy hetet, tíz napot. Szerintem így ildomos. Sok idő van még a választásig. Több szempontot fogunk mérlegelni, azt elhiheti”

– mondta Magyar a hvg360-nak adott interjúban október 23-án.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk