Meghalt Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár

  • narancs.hu
  • 2024. október 17.

Belpol

A kormánypárti poltikus 57 éves volt.

„Elment a magyar nemzetpolitika hű katonája. Isten veled, Árpád!” – írta Semjén Zsolt a Facebook-oldalán, így jelentve be Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár halálhírét. Az államtitkár 57 éves volt, váratlanul vesztette életét, előző nap még részt vett egy külhoni gyermekpszichológusoknak szervezett képzés megnyitóján Budapesten.

Potápi Árpád politikus 1967. március 28-én, Bonyhádon született, ott is érettségizett majd a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola képesítés nélküli nevelője volt. 1991-ben általános iskolai tanári oklevelet szerzett Szegeden, 1991 és 1994 között pedig elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem szakát. 1991-től 1993-ig tanított. Az 1994-es országgyűlési választásokon ő volt a Fidesz bonyhádi kampányfőnöke. 

1998 óta egyéni mandátummal országgyűlési képviselő volt, 2022-ben hetedik alkalommal választották meg, Tolna megye 2. számú, Dombóvár központú választókerületében. 2002-től 2014-ig Bonyhád polgármestere volt, ezt közvetően lett a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tánc az ördöggel

  • SzSz

„Hé, van egy vicced?” – cukkolják naponta tucatszor az őrök Arthur Flecket, aki azután került elmegyógyintézetbe, hogy Jokerként öt emberrel is végzett. Arról, hogyan ég Nesszosz-ingként az emberre az antihős figurája, a rendező, Todd Phillips is tudna mesélni – gyakorlatilag erről szól a Kétszemélyes téboly.

 

Festett malaszt

Alá vagy fölé becsüljük-e a művészet erejét? Képes-e megváltoztatni minket? Woody Allen legújabb színdarabja meglehetősen szélsőséges körülmények között keresi a valódi értékeket, Raffaello Szűz Máriát ábrázoló festményét vetve az 1930-as évek Brooklynjának tenyeres-talpas gengszterei elé.

Ha tízig számolok

  • Pálos György

A szerző az Egyesült Államokban született dél-olaszországi kivándorlók unokájaként, siket szülőktől. S bár úgy tűnt, hogy a második emigrációs generáció is talajt fog Brooklyn környékén, a Durastanti szülők válása után a 6 éves Claudiát visszaviszik az óhazába, Basilicatába, ahol olaszul kezdi meg a tanulmányait.

A városarcheológus ravatalánál

A kiállítás Lugosi Lugo László személyes Budapest-fotográfiái köré épül, és egyik nagy érdeme az, hogy azt is megérinti, aki keveset tud a szamizdatról, vagy akinek a rendszerváltás előtti avantgárd végtelen távolságból ködlik csupán.