Mehet a börtönbe a korábbi fideszes politikus: Mengyi Roland négy év letöltendőt kapott

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 25.

Belpol

Jogerős Orbán emberének büntetése.

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Roland volt kormánypárti képviselőt, aki fideszes Voldemortként is ismert. „A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt szabta ki a büntetést a Fővárosi Ítélőtábla. A döntés jogerős – írja a hvg.hu.

false

A helyszínről tudósító Hírösvény azt írta, Mengyi Roland nem várta meg az ítélet indoklását, hanem sértődötten távozott a tárgyalóteremből. Ez az ítélet egy évvel több, mint amit Mengyi első fokon kapott, illetve az ítélőtábla súlyosbított társai elsőfokú ítéletén is.

2015-ben Mengyi Roland, fideszes országgyűlési képviselő segített egy több százmilliós uniós pályázatot lenyúlni, a pályázatot alapvetően szociális szövetkezetek részére írták ki. Mengyi 5 plusz 5 milliót kért azért, hogy a nekik fizető vállalkozók nyerjék a pályázatot. Majd az elnyert összeg 50, illetve 90 százalékának visszajuttatása is felmerült igényként. Az arányok végül, mint kiderült nem volt egyértelműen világos mindenki számára, ebből a szempontból egymásnak ellentmondó nyilatkozatok voltak - írja az Index.

Figyelmébe ajánljuk