Mészáros köre alapozza a Fidesz új médiabirodalmát

  • narancs. hu
  • 2018. október 1.

Belpol

Mészáros Lőrinc köre készíti elő a Fidesz új, hatalmas médiabirodalmát.

A Kaposvári Törvényszéken bejegyezték a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt, amely a 24.hu információi szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz. A szervezet székhelye Balatonföldváron van, éppen azon a címen, ahová  Liszkay Gábor új, nonprofit vállalkozását, a Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-t is bejegyezték.

Az ügyben Kertész József Tamás ügyvéd járt el, aki a Magyar Idők 2016-os cikke szerint „egy évtizede Jászai Gellért mellett dolgozik vezető jogtanácsosként. Kertész 2010-től igazgatósági tagja volt az SCD Groupnak is, amely a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó cégek és befektetések működtetését koordinálta”.

Jászai Gellért pedig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó  Konzum elnök-vezérigazgatója, az Opus igazgatótanácsának tagja. Korábbi sajtóinformációk szerint ő készíti elő a hatalmas médiaholdingot. Kertész ügyvédi irodája egyébként képviselte már Mészáros Lőrincet is, az osztrák közszolgálati csatorna, az ORF elleni perében.

Kertész (és vele Jászai) feltűnése a portál szerint újabb jel arra, hogy a gigantikus médiaholding Mészáros érdekeltségébe tartozik majd. A jelenlegi információk szerint a médiabirodalom része lesz a most is Mészáros tulajdonában álló Mediaworks (a Nemzeti Sport, a megyei lapok és egy sor termék kiadója), a Modern Media Group (a Lokál és a 888 kiadója), a Magyar Idők, az Origo, a jobboldali rádiók és tévék nagyobbik része.

Figyelmébe ajánljuk