A Népszabadság utolsó főszerkesztője a Párbeszéd új kommunikációs igazgatója

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. okt. 01., 11:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Október 1-jétől Murányi András tölti be a Párbeszéd kommunikációs igazgatói posztját.

A Párbeszéd új kommunikációs igazgatója több mint két évtizede dolgozik a médiában; legutóbb a Zoom.hu hírigazgatójaként tűnt fel, előtte a Népszabadság főszerkesztője és a Nemzeti Sport-csoport általános főszerkesztő-helyettese volt. Murányi több könyv szerzője, illetve közreműködője, közéleti televíziós műsorok szereplője, médiaiskolai tanár.

A Párbeszédet politikai márkaként építené újra, alapvetéseit, témáit, mondanivalóját egységes stratégia mentén, közérthető üzenetek formájában szeretné eljuttatni az emberekhez – határozta meg a célt Murányi András, aki szakmai kihívásnak tartja új munkáját, amely „kiváló lehetőséget teremt arra, hogy tapasztalatait egy számára új területen kamatoztathassa”.

Szabó Tímea és Karácsony Gergely természetesen nagyon örülnek, hogy Murányi András a csapatukat erősíti.

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. okt. 01., 11:58
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  szegedi789
  2018. október 01., hétfő 21:07
  Kovács, én ezeket az értékeket, közpolitikai víziókat nem ellenzem. Csak ezt a töpörödő balos térfélt (itt persze kapargathatnánk, ki miért is baloldal itten...) kárhoztatom, és már csöppnyi jóindulat sem buzog irányukba bennem, így a harmadik vereség és (újra) eljátszott választási színjáték után. Ebből kifolyólag nem hiszem, hogy Párbeszéd hibái (finom voltam) ellenére képes lenne baloldali témák egy töredékét is képviselni. Sőt, biztos, hogy a mondott ügyek csak törpepárt által képviselhető ? Amely ráadásul nem is képviseli bátran ezeket? Pont nem a közbeszédben való hangos megfogalmazásuknak a gátja? Mert szerintem azért lenne fogadó közönség...
  Pesszimistább vagyok. Nálam már csak fodorgábori szinten van a péemes-párbeszédes gárda.
 2. 12
  Pendragon
  2018. október 01., hétfő 20:04
  De nem is Márssal fog társalkodni. De akárhogy is: úgyse fogja jól csinálni.
 3. 11
  rworse
  2018. október 01., hétfő 19:51
  Murányi nem egy Népszabi-főszerkesztő szint (és nem is egy Vénusz), de pártbeszéd kommunikációs igazgatónak jó lesz. Jól fogja csinálni. Az más kérdés, hogy a Párbeszéd valódi párt-e, vagy csak egy Patyomkin-falucska. De kommunikációs igazgató nélkül manapság már egy Patyomkin-falucska párt se lehet meg.
 4. 10
  Kovacs
  2018. október 01., hétfő 19:46
  9: Először is köszönöm, hogy "standard"magyar nyelven válaszoltál. Annyiban mégsem értünk egyet, hogy amit a PM képviselne (környezetvédelem és szociális háló, mint alapjövedelem), jelen kell, hogy legyen a pártok palettáján, akkor is, ha jelenleg a lakosság nem tart igényt rájuk. Így egyelőre kis pártként kell dolgozni. Ez nem megvetnivaló, hanem politikai feladat. Persze, néha egyet lehet velem érteni.(hehe)
 5. 9
  szegedi789
  2018. október 01., hétfő 19:10
  Kovács u.azt mondjuk. T.képpen. Péem-Párbeszéd-stb. semmilyen, ezért nincs támogatottsága. Baloldal széttöredezettsége miatt így értelmetlen ez az egész, ha nincs jobb állításuk, mint az atévében 2-3dik megszólalónak lenni, reggel és este... Itt tovább megyek mint te, mert ebből pár pozíció fenntartásánál, mellé a gáláns juttatással, több nem látszik, hiába emeli meg a hangját SzabóTé. Így műliberálisokra hajaznak. Nulla rizikóval. MA pedig az, aki. Itt sincs vita köztünk.
 6. 8
  Kovacs
  2018. október 01., hétfő 17:49
  7: Nem az a baj, hogy kicsi és ügyetlen a PM, hanem hogy amikor semmi értelme sumákolni és maszatolni, nem vállal semmit, hanem elveszíti azokat is, akik bíztak benne. (lásd Karácsony botrányos megjegyzése a "népről"az idegenekhez való viszonyáról és hasonló kilengések)
  Itt pedig szerintem inkább arról van szó, hogy Murányinak sikerült szereznie egy "posztot". Ennek a kis pártnak aktivistákra van szüksége nem pedig egy olyan Főszerkesztőre, akinél az újságok elvesztik profiljukat majd újság jellegüket is.
 7. 7
  szegedi789
  2018. október 01., hétfő 16:42
  Márkaépítés !!! De szépen hangzik, bár a realitások...
  Alapprobléma, hogy Párbeszéd is évek óta csak a megosztott, törmelékes baloldali térfél egyik erőtlen szereplője. Amely érdemben nem növekszik, de fenntatja a fenntarthatatlan állapotot. Ráadásul a balos tortaszelet is zsugorodik minden 4éves fiaskó után (plusz demográfiai trendek stb.)... Egyébként azt sem értem, hogy egy pusztuló demokráciában egy párt 4-8-12 év alatt nem ugorja meg az 1% -ot (!!!!!), akkor minek van????? Karácsony vagy SzabóT. mennyiben más, mint FodorGá. ????? Mire jó az egész ? Ha pl. kétfarkúék jobban láthatóak és még karakteresebbek is!!!!!!! Azért azt a szintet nem lenne nehéz megugorni...

  MA pedig ennek a zsugorodó de még mindig erőforrás morzsákkal bíró balos univerzumnak az egyik sajtómunkás-beszállítója. Zoom-ot is elvállalta...
 8. 6
  tiszapolgári
  2018. október 01., hétfő 15:30
  Sem a Párbeszéddel, sem Murányi Andrással szemben nincs ellenérzésem, ezért örülnék, ha valami jó sülne ki a kapcsolatukból. Mégis, attól tartok, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti felépítése és a 2019-es győzelmi esélye (mert gondolom, ez lehet az együttműködés célja) nem ezen fog múlni.
 9. 5
  yoyo
  2018. október 01., hétfő 15:20
  Marha nehéz elképzelni, hogy nem nettó cinizmus egy ilyen pártnak kommunikációs igazgatót szerződtetni. Vannak kábé hárman-négyen, jelentőségük, valódi önálló tevékenységük gyakorlatilag nulla. De ha volna is értelme ilyen pozícióra embert fogniuk, jogos a kérdés, miért pont Murányi András a legjobb választás.

 10. 4
  Kovacs
  2018. október 01., hétfő 13:19
  3: Aha, akkor a "következő állomás" a gyengélkedő. Príma.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra