Mindösszen fél óra kellett ahhoz, hogy az Igazságügyi Bizottság eldöntse: Handó Tünde maradhat a helyén

  • narancs.hu
  • 2019. június 7.

Belpol

Nem rágták túl sokáig a kérdést.

Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága határozatban elutasította az Országos Bírói Tanácsnak (OBT) azon indítványát, melyet az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde ellen terjesztett elő - olvasható a bíróság.hu-n.

A Bizottság mindösszesen félórás vita után döntött úgy, hogy az elmúlt hónapok botrányai után magtarthatja pozícióját Handó - írta a Mérce.

Az OBT még május elején ülésén határozott arról, hogy indítványozza a OHB elnökének elmozdítását az Országgyűlésnél.

Az OBT hivatalos közleményében azt írta: „a tanács Alaptörvényben foglalt feladata, hogy felügyelje a bíróságok központi igazgatását ellátó, Országgyűlés által kinevezett Országos Bírósági Hivatal elnökét. Az OBT törvénysértés esetén jelzéssel él, a kötelezettségek elmulasztása, illetve méltatlanság esetén pedig az OBH elnökének tisztségétől való megfosztását kell kezdeményeznie.”

Ez háború: Az Országos Bírói Tanács azonnal felmentené Handó Tündét

Nyílt konfliktus. Az Országos Bírói Tanács (OBT) mai ülésén határozott arról, hogy indítványozza dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének elmozdítását az Országgyűlésnél - írja a hvg.hu. Az OBT hivatalos közleményében azt írta: „a tanács Alaptörvényben foglalt feladata, hogy felügyelje a bíróságok központi igazgatását ellátó, Országgyűlés által kinevezett Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Figyelmébe ajánljuk