Miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklóst Orbán

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 30.

Belpol

Az egészségügyi szakmai továbbképzések átalakításában kell segítenie Pintér Sándor belügyminiszternek.

Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki

– ez áll abban a csütörtök este megjelent miniszterelnöki utasításban, amit Orbán Viktor kormányfő írt alá, amely a Magyar Közlönyben olvasható.

Az előző kormány emberi erőforrás miniszterének az lesz a feladata, hogy áttekintse a  szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tegyen az egészségügyért felelős miniszternek, vagyis Pintér Sándornak a képzési rendszernek a továbbfejlesztésére.

Emellett Káslernek közre kell múködnie az  orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az  egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő koncepciók kidolgozásában, "amely kiterjed a követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai  testületek működésének áttekintésére és a  vizsgáztatás, illetve a  vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is".

Kásler munkáját a Belügyminisztériumban háromfős titkárság segíti, a fizetését a kormányfő állapítja majd meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk