Mohácson is eltemetik Dunai Tamást

  • narancs.hu
  • 2023. április 1.

Belpol

Ez volt a kívánsága.

A február 22-én elhunyt Dunai Tamás színművész hamvainak egy részét Mohácson is eltemetik – írja a Blikk.

Dunai Tamástól Budapesten, a pesterzsébeti temetőben március 29-én vettek búcsút a családtagok és a barátok. A színész azonban korábban beszélt arról, hogy szeretne Mohácson is nyugalomra lelni. Ennek a kívánságnak a teljesítése a Baranya megyei településen és a közelben élő rokonság számára is fontos volt. A család ezért döntött úgy, hogy a színész szülővárosában is megtartják a búcsúztatást.

Azon túl, hogy Mohács a szülővárosa, a  színészt a legfontosabb gyerekkori emlékek oda kötötték, az érettségiig ott élt, ott tanult meg úszni, zenélni. Dunai Nándor, Dunai Tamás édesapja egyike volt azoknak, akik 1956-ban a jeges dunai árvíz idején mentették a bajba jutott embereket. A szeretet kölcsönös volt, a színészt 2016-ban Mohács önkormányzata díszpolgári címmel tüntette ki. 

Dunai Tamás 1949. július 7-én született, 1973-ban szerzett magyar-francia szakos bölcsészdiplomát a szegedi József Attila Tudományegyetemen, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig 1976-ban diplomázott. A Madách Színházban játszott 1992-ig, aztán szabadúszó lett, az utóbbi években pedig a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház állandó fellépője volt.

A Blikk emlékeztet, hogy nem csak Dunai Tamásnak volt ilyen kívánsága, többek között Szabó Magda írónő hamvait ugyanígy Debrecenben és Budapesten is eltemették.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk