Molnár Gyula: Az MSZP közös listán alapuló ellenzéki szövetség része szeretne lenni, nem akar „pártszépségversenyen” részt venni

  • narancs.hu
  • 2017. december 2.

Belpol

Az MSZP azt üzeni, hogy él, és tudja, mi a feladata.

Kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a 2018-as választáson az MSZP szerint. Molnár Gyula, a szocialisták elnöke pártja budapesti választási koordinációs ülését követően úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása „pártszépségversenyhez” vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni.

Kritikus időszakon van túl a párt. Az MSZP azt üzeni, hogy él, és tudja, mi a feladata – mondta a párt vezetője, hozzátéve, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a szocialista szavazók „nem pártolnak át oda, ahova értelmiségi műhelyek gondolják”.

Molnár hamisnak nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP vezetésében stratégiaváltás történt volna, hiszen szerinte továbbra is le akarják váltani a kormányt.

Ez a stratégia.

Ennek érdekében készek tárgyalni mindenkivel, aki nyitott a közös lista- és egyénijelölt-állításra, valamint a közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére.

A párt jövő hétre tervezett kongresszusát „átalakították” programbemutató választmányi üléssé. Kongresszust akkor tartanak majd, amikor ahhoz minden személyi feltétel adott lesz. Molnár ezt vízkeresztre valószínűsítette.

Molnár Gyula elmondta, pénteken egy olyan listát küldtek a DK-nak, amely lefedi az egyik legnagyobb közvélemény-kutató cég elmúlt havi támogatottsági adatait.

Figyelmébe ajánljuk