Nagy István betiltaná a műhúst Magyarországon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 25.

Belpol

Nagy István szerint az emberek egy része eltávolodott a természettől, a gazdákat pedig védeni kell. 

A műhús betiltásáról és a hagyományos vidéki értékek megvédéséről is egyeztetett hivatalában Nagy István agrárminiszter Ettore Prandinivel, a Coldiretti olasz termelői szervezet elnökével, csütörtökön – közölte az Agrárminisztérium csütörtökön. 

A tárcavezető ismertette, hogy

Olaszország betiltotta a szintetikus húsok gyártását és a forgalmazást is, ezt „hazánk is tanulmányozza és követendő példának tartja”.

A szabályozás kérdése Magyarország uniós elnökségének napirendjén is szerepel, mert széles körű párbeszédet szeretnének folytatni a témában.

 
Nagy István agrárminiszter beszédet mond a 42. Agromashexpo és Agrárgépshow megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2024. január 24-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

A miniszter szerint meg kell becsülni a normalitást és a gazdák munkáját, akik két lábbal a földön állnak. Az emberek egy része ugyanis eltávolodott a természettől, „álromantika alakul ki az élővilág kapcsán”. A társadalom többségének meg kell értenie, hogy a gazdák nélkül nincs élelmiszer és nincs jövő sem, mondta Nagy István. Ezért azon dolgoznak, hogy miként tudják a gazdatársadalom számára a társadalmi elismertséget helyreállítani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk