Nem árulják el, milyen programon vettek részt a kormánypárti médiumok vezetői a Karmelitában

  • narancs.hu
  • 2023. november 7.

Belpol

Egymás után sétált ki a kordonnal elzárt Színház utcából Bencsik András, Gajdics Ottó és a TV2 hírigazgatója.

Sem Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, sem a Rogán Antal alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ nem ad tájékoztatást arról, hogy mit keresett, milyen programon vett részt múlt kedden a Karmelitában, Orbán Viktor és Rogán Antal közös munkahelyén három kormánypárti médium fő tartalomfelelőse – írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Bencsik Andrásról, a kormánypárti Demokrata főszerkesztőjéről, Gajdics Ottóról, a KESMA alá tartozó Szabad Föld főszerkesztőjéről, valamint Szalai Vivienről, a TV2 hírigazgatójáról van szó, akikkel néhány perc különbséggel futott össze Gelencsér Ferenc Momentum-elnök, amikor október 31-én megpróbált átsétálni a kordonnal elzárt Színház utcán.

Szerettem volna áthaladni a Színház utcán, ami egy közterület. Sajnos azonban ma sem sikerült. Az viszont újra kiderült, hogy vannak kivételes személyek, akik egyenlőbbek mindannyiunknál, rájuk valamilyen különös okból más szabályok vonatkoznak…🤷🏻‍♂️

Posted by Gelencsér Ferenc on Tuesday, October 31, 2023

Az elhíresült kordont, amely kétoldalról zárja le a Színház utcát, a Momentum Hadházy Ákos képviselővel – vagy nélküle – többször is lebontotta már. A kordont eredetileg azzal a magyarázattal húztak fel, hogy építési területet határol, de később rendőrségi közlemény is nyilvánvalóvá tette, hogy objektumvédelmi okokból áll. Így akadályozzák meg, hogy az újságírók megszólítsák azokat, akik a miniszterelnökhöz mennek.

Gelencsér Ferenc egy héttel ezelőtti videójából derült ki, hogy ő ugyan nem léphetett be a kerítés mögé, viszont látta kijönni a Karmelitából Bencsiket, Gajdicsot és Szalait. Bár a kordonon tábla figyelmeztet, hogy „építési területről” van szó, ahová „védőfelszerelés nélkül és illetékteleneknek belépni tilos”, az említettek nem viseltek sisakot, így valószínűlg nem az építkezésen dolgoztak. A hvg.hu emlékeztetett, a Momentum politikusa által közzétett videón hármojuk mellett feltűnik még Csermely Péter, a szintén a KESMA-hoz tartozó Mediaworks vezérigazgató-helyettese és Szajlai Csaba, a kormánypárti Világgazdaság főszerkesztője is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.