Elkezdődött a honvédség országos hadgyakorlata, Novák Katalint is tankba ültették

  • narancs.hu
  • 2023. november 7.

Belpol

Harckocsival őrzi a békét.

„A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb” – jelentette ki a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Hódmezővásárhelyen, ahol Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnokának jelenlétében nyitotta meg a NATO-erők részvételével megrendezett „Adaptive Hussars 23” többnemzeti országos gyakorlatot.

Az MTI tudósítása szerint a honvédelmi miniszter arról beszélt, Magyarország szövetségeseivel szorosan együttműködve, a kihívásokkal szemben megfelelő válaszokat adni képes, felkészült honvédséget épít. „A biztonság hosszú évtizedek óta szilárdan álló építményén komoly repedések jelentek meg. Háború, illegális migráció és vele együtt terrorveszély sújtja Európát” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a „veszélyek korának” részletezése után rátért a „honvédség háza tájáról” érkező „jó hírekre”.

 
 
Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka egy Lynx páncélozott gyalogsági harcjárműben a NATO-erők részvételével megrendezett országos gyakorlat megnyitóján 2023. november 7-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszter szerit épülő és üzembe álló gyárak, érkező és használatba vett „nagyvasak”, sikeres toborzás és komoly teljesítmények jelzik, hogy „egyre magasabb szintre lép” a Magyar Honvédség. A Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszédéből kimaradt tömeges elbocsájtások, századvéges listák és a rendszerszintű abúzus árnyékában zajló intenzív toborzással ebben cikkünkben foglalkoztunk részletesen:

A miniszter tájékoztatása szerint NATO-erők bevonásával megszervezett „Adaptive Hussars 2023” hadgyakorlat, amely olasz, török, horvát és amerikai részvétellel zajlik, rendkívül összetett, az ország jelentős területére kiterjed és a honvédség többségét, illetve az államigazgatás jelentős részét megmozgatja. A gyakorlat – jelenleg zajló – kezdeti fázisa csaknem ezer katonát érint, közülük 340-en külföldiek és 170-en tartalékos magyar honvédek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk