Nem engedték be az Amnestyt a bírói függetlenséggel foglalkozó konferenciára

  • narancs.hu
  • 2023. március 23.

Belpol

Helyhiányra hivatkozva, pedig a szervezet munkatársa széket is vitt magával. 

„A bírói függetlenség intézményes garanciái címmel tart ma konferenciát a Kúria, amelyre azonban sem a bírák önkormányzati szervét, az Országos Bírói Tanácsot, sem a legnagyobb bírói egyesületet, a MABIE tagjait, de a témával foglalkozó szakmai civil szervezeteket sem hívták meg. De nem adtuk fel, öt nappal korábban regisztráltunk, de »helyhiányra« hivatkozva minket (és másokat) sem engedtek be” – írja az Amnesty International Magyarország a Facebookon. 

A civil szervezet munkatársa még széket is vitt a konferenciára, de így sem engedték be. 

„Fontos lett volna, hogy a Kúria egy kicsit komolyabban vegye a nyilvánosságot, különösen most, amikor a kormánynak az utóbbi évek legnagyobb bírósági reformcsomagját kellene március végéig hatályba léptetnie az uniós forrásokért cserébe. Azért is szerettünk volna ott lenni, hátha kiderül, mit gondol a bírósági szervezetrendszer csúcsintézménye a tervezett módosításokról – ugyanis ők elzárkóztak a véleményük nyilvánosságra hozatalától” – közölte a szervezet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk