Nem is karácsonyi ajándéknak szánta az Országház a Kossuth téri szánkókat

  • narancs.hu
  • 2019. január 4.

Belpol

Pedig épp a párt szóvivője nyilatkozta ezt. De mindenki megnyugodhat, nem maradnak a parlament előtt.

Ahogy csütörtökön megírtuk az Index nyomán, még mindig a Kossuth teret díszítik azok a szánkók, amiket rászoruló gyerekeknek ígért a Fidesz.

Hiába ígérte a Fidesz, nem kapták meg a rászoruló gyerekek a nekik ígért szánkót

Az Index megkeresésére az Országgyűlés Hivatala közben arról tájékoztatott, hogy a karácsonyi időzítés nem is volt tervben.

„A keresztény kultúrkör hagyományaihoz híven és az elmúlt esztendőkben kialakított gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontja el. A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor – vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként – adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak.

Az Országgyűlés Hivatala által felajánlott 142 db valamint a Gyimes Völgye kórus által adományozott 10 darab szánkót egy országos program nyitórendezvényeként Székesfehérváron adják majd át a rászorulóknak” – közölte a hivatal.

Nem mellesleg nyilván nem az Index találta ki, hogy a szánkók karácsonyi ajándékként okozhatnak majd örömet gyerekeknek, hanem erről a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs beszélt december 14-én, amikor az előző napi Kossuth téri kormányellenes tüntetésen megrongált szánkókról rimánkodott.

A bevándorláspárti Soros-hálózat szervezi az erőszakos tüntetéseket Budapesten

Figyelmébe ajánljuk