Nem várták meg az új polgármestert, felmondott a hivatal összes dolgozója Nógrádmegyeren

  • narancs.hu
  • 2024. október 13.

Belpol

Rácz Róbertet sokként érte, amikor üres irodákat talált. 

A polgármesteri hivatal összes dolgozója lemondott még az új önkormányzat hivatalba lépését megelőzően Nógrádmegyeren. Az új polgármesterrel nem kívántak együtt dolgozni. A település most megválasztott vezetője azt mondta, meglepte, hogy üres irodákat talált, de azon van, hogy megtalálja azokat, akikkel együtt tud majd dolgozni – számolt be az atv.hu

Nógrádmegyer leköszönő polgármestere, Verbói Gábor azt mondta, szerinte nem meglepő a hivatal munkatársainak felmondása. Az új polgármester ugyanis a megválasztása után egyszer sem próbált velük beszélni, ráadásul a kampányban is a jól képzett dolgozók cseréjét helyezte kilátásba. „Mindenkinek megvolt a megfelelő végzettsége, mindenkinek megvolt a közigazgatási szakvizsgája, doktori diplomája, a pénzügyeseknek megfelelő végzettsége. Tehát gyakorlatilag volt egy jól felállított hivatal ami 5-6 főből állt.

Szeptemberben két dolgozónk ment nyugdíjba, a többiekre pedig az új polgármester úr nem tartott igényt. Egyetlen egy alkalommal sem kereste meg őket személyesen és a választási kampányban folyamatosan azt hangoztatta, hogy itt változásra van szükség”

– fogalmazott. 

Az új polgármester a fiatalok támogatásáról, őket érintő programok tervezéséről és új betonüzem létesítéséről beszélt. Ehhez képest meglepte, hogy üres irodákat talált.

„Sokként ért, hogy üres irodákat találtam mindenhol. Nem tudom, hogy miért nem jöttek be a munkatársak, de a magyargéci önkormányzattal és jegyzőjével azon vagyunk, hogy minden posztra megtaláljuk a megfelelő munkaerőt, és ez folyamatban van”

– mondta Rácz Roland. 

A korábbi polgármestert 34 év után nem választották újra. A helyi romák szerint a munkatársak nem véletlenül mondtak fel. Véleményük szerint eddig ők háttérbe voltak szorítva. Szerintük most más világ lesz. „Polgárőröknek volt buli, az magyar buli volt. Kereszténybuli volt, oda mi nem jöhettünk be. Ez most máshogy lesz. A mi polgármesterünk azt akarja, hogy mi megyeriek, magyarok és cigányok együtt legyünk” – nyilatkozta egy helyi lakos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk