Németh Sándor: „Meg akarnak félemlíteni minket”

  • narancs.hu
  • 2019. november 23.

Belpol

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze a jóga-ügyről nyilatkozott.

„A Hit Gyülekezete mindig is tiszteletben tartotta a buddhizmus vagy a Krisnások vallásszabadságát Magyarországon, és a jövőben is a Hit Gyülekezete magatartását ez fogja jellemezni, mondta Németh Sándor vezető lelkész, aki egyúttal nem vonta vissza a jógával kapcsolatos kijelentéseit a Hit Rádiónak adott nyilatkozatában – írja az atv.hu.

Az ATV tulajdonosa szerint „amikor kijelentjük, hogy tiszteljük messzemenőkig a más vallású világnézetekhez tartozó emberek vallásszabadságát, nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértünk”.

Szerinte megfélemlíteni akarják őt és a Hit Gyülekezetét, hogy ne „éljenek a véleménynyilvánítási szabadságukkal”. „Én személyesen ezt nem fogom magamévá tenni” – mondta.

Az Indiai Nagykövetség tiltakozik a jóga démonizálása ellen

Mert köztudott, vallási és nemzeti hovatartozásuktól, kulturális nézeteiktől függetlenül, a jóga emberek millióinak életébe hozott pozitív változást szerte a világban. "Megosztás helyett a jóga egyesít; a szenvedések erősítése helyett a jóga gyógyít." A helyi sajtóban és a különböző médiafelületeken nemrégiben megjelent cikkek, melyek megkérdőjelezik a jóga hasznosságát és hatásosságát, valamint annak eredetét a mi figyelmünket sem kerülték el.

Figyelmébe ajánljuk