Nem tudta megindokolni a sportért felelős államtikár az állami akadémiai rendszert

  • narancs.hu
  • 2019. november 23.

Belpol

Felkérték, ezért megcsinálják.

A 444.hu szúrta ki, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem tudta megindokolni a kormány új tervét, hiába kereste meg őt a Nemzeti Sport. Mint ismeretes csütörtökön jelent meg a Magyar Közlöny, amelyben egy kormányhatározat szerint a kabinet sportakadémiai rendszer kidolgozásáról döntött.

„A kormány szándéka olyan sportakadémiai rendszer megvalósítása, amely a tehetséges gyermekekre és fiatalokra koncentrál, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést. A kormány felkérésének megfelelően az Emmi megkezdi a részletek kimunkálását, elsőként a kosárlabda, a kézilabda és a labdarúgás sportakadémiai rendszere kerül kidolgozásra” – válaszolta az államtitkár az újság kérdésére.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.