Németh Szilárd előrehozott választást akar kicsikarni Csepelen a korábbi fideszes alpolgármester szerint

  • narancs.hu
  • 2023. április 27.

Belpol

Ábel Attila szerint Németh márciusban ott ült az ellenzéki képviselők háta mögött a képviselő-testületben, onnan irányította frakciójának tagjait SMS-ekkel, fejrázással és bólogatással.

„Volt egy pillanat a költségvetés márciusi tárgyalásánál, amikor úgy tűnt, valaki leszólt Németh Szilárdnak, hogy nem teheti tönkre a csepeli önkormányzatot, nem kényszeríthet ki előrehozott választást. Az ugyanis a Fidesz számára katasztrofális eredményű lenne most Csepelen” – írja Ábel Attila csepeli alpolgármester a Facebookon, amit a 24.hu szúrt ki. 

Ábel állítása szerint Németh Szilárd márciusban ott ült az ellenzéki képviselők háta mögött (a képviselő-testületben), onnan irányította frakciójának tagjait SMS-ekkel, fejrázással és bólogatással. „Időnként jelbeszéddel is próbálkozott – de az láthatóan nem ment se neki, se Bercsik Károly frakcióvezetőnek”. 

„Az áprilisi testületi ülésre nem jött be Németh Szilárd, de így sem támogathatták a képviselői az önkormányzat működését. Kizárás terhe mellett. Még a csepeli gyermekek napközis táboroztatását sem. Így döntött az az ember, aki egyszer régen tanár volt, iskolaigazgató volt, és ő maga is gyermekek százait táboroztatta. Emlékszik még erre egyáltalán?

Most folytatja a csepeli önkormányzat teljes ellehetetlenítését, hogy bármi áron előrehozott választást kényszerítsen ki.

Ő tényleg hisz abban, hogy ilyen körülmények után az ő jelöltjét választanák meg polgármesternek. Aki odaadná neki végre Csepel vagyonát, és megengedné neki, hogy szállodákat építsen a Kis-Duna-partra. Pont oda, ahol annak idején ő ígérte meg, hogy soha nem engedi, hogy bárki szállodát vagy lakóparkot építsen a Kis-Duna-partra. Hogyan tud valaki ennyire kifordulni önmagából a hatalom miatt?” – írja Ábel Attila a Facebookon. 

Ahogyan arról beszámoltunk, Németh Szilárd a közelmúltban feloszlatta a csepeli Fideszt, majd újra megalakította, de Borbély Lénárd jelenlegi polgármester és Ábel Attila jelentkezését nem fogadta be, így ők kiestek a kormánypártból. Németh és Borbély közötti feszültségekkel többször is foglalkozott a lapunk. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk