Népszava: Orbán berendelte Káslert a szívsebész kirúgása miatt

  • narancs.hu
  • 2018. október 5.

Belpol

Meghalt egy beteg, mert nem műtötték meg.

A Népszava információi szerint Orbán Viktor pénteken elbeszélget Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszterrel, miután szeptember közepén miniszteri nyomásra elbocsátották Székely Lászlót, az Országos Kardiológiai Intézet szívsebészét. Székely kirúgása szerepet játszott Nagy Anikó egészségügyi államtitkár lemondásában is.

Csütörtök reggel meghalt egy 55 éves férfi, Székely László korábbi betege, akit az orvos elbocsátása után nem műtöttek meg, hiába kezdődött el korábban a műtét előkészítése. Kásler miniszter és az Országos Kardiológiai Intézet azt állítja, ők nem tudtak a betegről, az eset nem is volt dokumentálva. Székely viszont azt mondta a Népszavának, három betegre, köztük az azóta meghalt férfira külön felhívta utódja figyelmét, igaz, a levélen egy kollégája aláírása szerepel, mivel azt már elbocsátása után fogalmazták.

Az országos hírű szívsebész elbocsátása mutatja, miért rohad a magyar egészségügy

Nagyot ment a médiában az elmúlt hetekben egy hír, miszerint a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kardiológiai osztályának éléről egyik pillanatról a másikra elküldték Székely László főorvost. Az indoklás homályos. Cikkek tömege foglalkozott már a sztorival. Azt hihetnénk, hogy nincs már mit beszélni erről, pedig nagyon is van.

Figyelmébe ajánljuk