Nincs hiba a NER-ben: Orbán és Tiborcz tojásosztogató ügyvédjét is megtalálja a közpénz

  • narancs.hu
  • 2018. február 17.

Belpol

Bajkai István majd biztos ebből eteti a szegényeket akkor is, ha nem lesz kampányidőszak.

A hetedik kerület alpolgármestere a közelmúltban egyenesen berobbant a nagypolitikába, miután kiderült róla, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje lett, nekiállt a saját nevével felmatricázott tojást és tejet osztogatni. Persze, lehetett neki miből, hiszen az ügyvédként már Orbán Viktort, Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt is képviselő – az Elios-ügy kapcsán utóbbinak talán még szüksége lehet egy kis jogi segítségnyújtásra – politikus korábban egy sor állami és fővárosi megbízást is bezsebelt. A résztulajdonában álló SBGK Ügyvédi Iroda 2016-ban 150 millió, tavaly 72,6 millió forint osztalékot tejelt Bajkainak, aki a jelek szerint nagyon érzi, mikor kell új céget alapítani

A 168 Óra szúrta ki, hogy a politikus százszázalékos tulajdonában lévő Aponius Consulting Kft. a megalapítása után, tavaly májustól decemberig már nyolc hazai és uniós finanszírozású beruházás közbeszerzéseiben vehetett részt tanácsadóként. Nem is akárhonnan jöttek Bajkai megbízásai: a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal (OBH) is úgy gondolta, az lesz a legjobb, ha az Aponius segít nekik.

A 168 Óra külön kiemeli, hogy a céget az OBH bírói igazgatás elektronikus rendszerének kialakításáról szóló projektjeibe is bevették, így a alapított cégén keresztül Bajkainak rálátása lesz a bírósági rendszerekre, ami azért érdekes, mert ügyvédi tevékenységét nem függesztette föl.

Ingyentejjel kampányol a VII. kerületi Fidesz

Nem lehet mindenhol krumplit osztani. Míg Budán krumplit oszt a helyi Fidesz, addig Pesten tejjel csábítják a szavazókat. Az önkormányzat szervezi, de úgy tűnik, a helyi Fidesz is ezzel kampányol. Tejosztásról tájékoztat az erzsébetvárosi hirdetmény. Január 27-én a Garay téren oszt ingyentejet a Fidesz, pontosabban Bajkai István alpolgármester, aki a szóróanyagon a VII.

(Indexképünk forrása: Bajkai István Facebook-oldala.)

Figyelmébe ajánljuk