Pintér Sándor: nem hibázott a menekültügyi hivatal a Gruevszki-ügyben

  • narancs.hu
  • 2018. november 21.

Belpol

Nincs itt semmi látnivaló, a belügyminiszter szerint minden precízen, szakszerűen és törvényesen zajlott.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén adott tájékoztatáskor nem hibázott a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal – jelentette ki a belügyminiszter a testület szerdai rendkívüli ülése után újságíróknak nyilatkozva.

Bár a napirendet a kormánypárti tagok nevében szavazó Halász János nem szavazta meg, Pintér Sándor ettől függetlenül kapott szót a szavazás előtt.

A belügyminiszter kiemelte: a bevándorlási hivatal precízen, szakszerűen és törvényesen adott tájékoztatást Nikola Gruevszki menekültügyi eljárásáról. Pintér szerint munkatársai a törvényeknek és legjobb tudásuknak megfelelően, esküjükhöz híven adtak megfelelő választ

Majd hozzátette azt is, hogy a tények ismerete nélkül hozott következtetések miatt hívták össze a bizottság szerdai ülését, amelyen azért is vett részt, mert fontosnak tartja, hogy a bizottság tekintélyét megőrizzék.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos elnöke a Magyar Idők keddi cikkét is magával vitte az ülésre, ugyanis a  jól értesült kormánysajtó a hivatalos bejelentés előtt, már kedd reggel beszámolt arról, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal döntött Gruevszki menekültstátuszáról.

Pintér erre azzal reagált, hogy a menekültügyi eljárásban a törvény a hatóságokat kordában tartja és titoktartásra kötelezi. A menedékkérőt nem. Ez magyarázatot adhat arra, hogy mik jelentek meg a különböző sajtótermékekben.

Halász János, a bizottság fideszes alelnöke kiemelte: Gruevszkit a Soros által támogatott szocialista kormány üldözi. Azt is tudni, hogy Magyarországnak van egy törvényes joggyakorlata arról, hogy a valóban üldözötteknek menedéket ad. És egyébként sem ezzel kellene foglalkozni, hanem azzal, hogy a balkáni útvonalon fokozódik a migráció.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk