Novák Katalin nevét hiányolják az orosz annexió elleni tiltakozásról

  • narancs.hu
  • 2022. október 2.

Belpol

Igaz, azok a közép- és kelet-európai államfők írták alá, akik jártak a háború sújtotta Kijevben.

Szlovákia, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Lengyelország és Románia elnöke írta alá azt a közös nyilatkozatot, amelyben az államfők tiltakoznak az orosz hadsereg által elfoglalt ukrajnai területek annektálása ellen. 

A kommüniké azt írja, aláírói ellátogattak a háború sújtotta Kijevbe, és saját szemükkel győződtek meg az orosz agresszió nyomairól. Az államelnökök úgy érzik, nem hallgathatnak, amikor Oroszország nyíltan megsérti a nemzetközi jogot.  

Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország azon törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármilyen részét. Szilárdan kiállunk a 2008-as NATO-csúcs döntése mellett, mely Ukrajna eljövendő NATO-tagságáról szól. Támogatjuk Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben, követeljük, hogy Oroszország azonnal húzódjon vissza az összes megszállt területről és felszólítjuk az összes Szövetségest, hogy jelentősen növelje az Ukrajnának szánt katonai segítséget. Mindenkit, aki agresszív bűnöket követ el, felelősségre kell vonni” – zárul a nyilatkozat, amelyet Zuzana Čaputová, Szlovákia köztársasági elnöke, Miloš Zeman, Csehország köztársasági elnöke, Alar Karis, Észtország elnöke, Egils Levits, Lettország elnöke,  Gitanas Nauseda, Litvánia elnöke, Stevo Pendarovski, Észak-Macedónia elnöke, Milo Đukanović, Montenegró elnöke, Andrzej Duda, Lengyelország elnöke és Klaus Iohannis, Románia elnöke írt alá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk