"Oligarchák! A nemzeti szolidaritásban rátok is számítunk!" – Fekete-Győr András az elmúlt 10 év legnagyobb haszonélvezőire is számít a válságkezelésben

  • narancs.hu
  • 2020. április 4.

Belpol

"Fizessünk be közösen a védekezési alapba!"

"Érdeklődéssel figyeltem az elmúlt napokban, hogyan fizeti ki a Fidesz a járvány leple alatt az övéit: Mészáros Lőrinc 20 milliárd forint közpénzből épít vízi élményparkot abban a Győrben, ahol a város majd' komplett vezetését koronavírus-fertőzéssel ápolják. Tiborcz István 2 milliárdot kapott kikötőfejlesztésre. Schmidt Máriának pedig budai luxus ingatlanokat osztogat a Kormány – ingyen" – írja Fekete-Győr András a Facebook oldalán.

A Momentum vezetője mindeközben arról is beszámol, hogy pártja pár nap alatt az éves állami támogatásának 10 százalékát, 4,2 millió forintot gyűjtött össze a momentumos koronavírus alapba, amiből védőfelszerelésekkel támogatják az egészségügyi dolgozókat.

"Megértem, hogy a nemzeti szolidaritás jegyében a pártok állami támogatását is a járvány elleni védekezési alapba csatornázzuk – még akkor is, ha a mögöttes szándék sokkal inkább az ellenzéki pártok nehezebb helyzetbe hozása volt. Az a nyomatékos kérésünk, hogy a megszorításokból bejövő források ez egyszer ne a fideszes oligarchákat gazdagítsák, hanem a megélhetési válságba kerülő polgártársainkat segítsék a bajban!"

Fekete-Győr azt a kéri, hogy a Fidesz-KDNP-kormány ugyanolyan szolidaritást várjon el "Rogán Antal propagandaminisztertől is, aki 150 milliárdot kapott propagandára", valamint azt szeretné, ha az atlétikai stadionra fordított 170 milliárd ugyancsak a védekezési alap részét képezné.

"Végezetül az a tiszteletteljes kérésünk, hogy a nemzeti szolidaritás jegyében az elmúlt 10 év legnagyobb haszonélvezői, az Orbán-család, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és társaik is hozzanak áldozatot a nemzetért! Fizessünk be közösen a védekezési alapba!"

Figyelmébe ajánljuk