Orbán interjúja az M1-nek: "Sokkal nyugodtabb és magabiztosabb vagyok, mint tavasszal!"

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 12.

Belpol

Védeni kell a családokat, Novák Katalinból miniszter lesz.

Orbán Viktor szombat este interjút adott az M1-nek, ahol némi migránsozás és Németország leszólása mellett leginkább a koronavírus-járvány elleni védekezésről beszélt.

Az eddigi bejelentésekhez képest sok újdonsággal nem szolgált a félórás interjú, a miniszterelnök elmondta, hogy:

  • másképp védekezünk, mint tavasszal, amikor az egészségügyi rendszernek fel kellett készülnie a koronavírusos esetek fogadására, most több a fertőzött, de ettől nem kell megijedni
  • az új haditerv egyrészt annak köszönhető, hogy már van tapasztalata a kormánynak a vírusról és az ellene való védekezésről, másrészt annak, hogy a nemzeti konzultációval az emberek megüzenték, mit akarnak
  • ennek fényében nem fog leállni az ország, nem lesz kijárási korlátozás és egységesen digitális oktatás, nem zárják be az iskolákat, nem állítják le a sport- vagy a kulturális életet, a gazdaságnak mennie kell tovább
  • ehhez arra kér mindenkit, hordja a maszkot és tartsa a távolságot.
Orbán interjúja az M1-nek

Orbán interjúja az M1-nek

 

 

Orbán azt is elmondta, hogy sikernek tekinti az eddigi védekezést, de vannak az asztalon újabb és újabb intézkedések, amelyeket meg kell fontolni, ilyen például az is, hogy bezárják-e este 11 óra után a szórakozóhelyeket.

Kiemelte, hogy az idősek életét kell védeni, és a családok életszínvonalát, utóbbiban nagy szerepet szán Novák Katalinnak, aki államtitkárból tárca nélküli miniszterré avanzsál a közeljövőben.

Orbán szerint a legtöbb szektor rendben van és lesz, munkahely lesz bőven, egyedül Budapest turizmusának kell külön segítséget nyújtani, de arra van a Fővárosnak 100 milliárd forintja, abból meg tudja oldani.

Végül megjegyezte, sokkal nyugodtabb és magabiztosabb, mint tavasszal volt, a védekezésről pedig annyit mondott: "Menni fog ez!"

Figyelmébe ajánljuk