Orbán Karácsonyról: "Csetlik-botlik. Lassan megsajnálom"

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 27.

Belpol

A miniszterelnök Trócsányi "bűnéről", az olasz hazafiakról és a tejjel-mézzel folyó Kánaánról is beszélt, ami még nincs itt, de majd lesz.

Orbán Viktor nagyobb kihagyás után újra nekilendült a szokásos rádióinterjúnak.

A Kossuth rádió reggeli műsorában először Trócsányi László ügyéről beszéltették, amelyről elmondta, hogy szerinte Trócsányit azért támadják az EU-ban, mert "van egy bűne". "Senki sem hibátlan. Segített a kormánynak és nekem megvédeni az országot a migrációtól. Ezt dörgölik most az orra alá.” Hozzátette, hogy már beszélt Von der Leyennel is az ügyben, és hát nincs kétségbe esve, mert Trócsányi utén van még második, harmadik, negyedik jelöltje is.

A római látogatásról Orbán csupa örömmel számolt be: „Ez a mi fajtánk. Otthon éreztem magam.” Orbán a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt. Orbán szerint átmenetileg elvesztette saját olasz szövetségeseit, pedig ottlétekor még katonai-határvédelmi segítséget is felajánlott az Olaszországot érő migrációs a nyomás kezeléséhez, de az olaszok nem reagáltak erre az ajánlatra.

A hétvégi Fidesz-kongresszuról megemlékezve elmondta, hogy "különleges felelősség"a Fidesz elnökének lenni: "Ez egy nehéz munka, de szép munka, talán a legszebb is.” Főleg ilyen időkben, amikor „ki kell állni, harcolni kell.”

Természetesen az önkormányzati választásokról is megnyilatkozott, a Karácsony Gergelyt érintő hangfelvétel ügye kapcsán azt mondta: "Lassan megsajnálom, csetlik-botlik. Remélem, az emberek alkalmas embereket választanak."

Orbán szerint pártjuk egyre nagyobb és erősebb. Egyébként is elmondta, hogy "nyugodtan a Fidesz javára írható", hogy egyre jobban élünk Magyarországon, és ugyan „nincs tejjel-mézzel folyó Kánaán, de lesz. Sokat kell még tenni érte. Végül közösen úgyis sikerülni fog.”

Figyelmébe ajánljuk