Orbán: Nagyívű új energetikai együttműködés formálódik

Belpol

Létre akarnak hozni egy új, hatalmas villamosenergia-vezetékrendszert, amely az energiát Azerbajdzsánból Grúzián és Románián keresztül hozná Magyarországra.

Az energiaválságra a hosszú távú megoldást az jelenti, ha az európai kontinensre minél több irányból minél több energia érkezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután Irakli Garibasvilivel, Grúzia miniszterelnökével tágyalt, és  stratégiai partnerségi megállapodást írt alá.

Orbán a megállapodásról kiemelte: "egy nagyívű új energetikai együttműködés formálódik", amelyhez a magyaroknak különös érdekük fűződik. Létre akarnak hozni egy új, hatalmas villamosenergia-vezetékrendszert, amely az energiát Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül hozná Magyarországra - magyarázta. Orbán szerint ezzel nagy mennyiségű földgázt tudnának kiváltani, olyan földgázt, amelyet most villamosenergia előállítására használnak Magyarországon. Ehelyett ezt a villamosenergiát direktben megkaphatnák.

Orbán elmondta, hogy a tervet Grúzia miniszterelnöke is teljes mellszélességgel támogatja.

A sajntótájékoztatón nem maradhatott el Brüsszel kritizálása sem, most épp arról beszélt Orbán, hogy szerinte nagyon rossz, diszkriminatív döntés született Brüsszelben, amikor megadták az EU-tagjelölti státust Moldovának és Ukrajnának, de nem adták meg Georgiának. Kifejtette, hogy Magyarország viszont továbbra is támogatja a minél gyorsabb tagjelölti státus megadását Grúziának, és szakértőket is biztosít a kormányának, hogy segítsék a felkészülést a tárgyalásokra.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk