A II. és a IV. kerület is inkább támogatásokra költi a karácsonyi díszkivilágítás árát

  • narancs.hu
  • 2022. október 27.

Belpol

Fényár helyett a rászorulókkal foglalkoznak inkább.

Őrsi Gergely és Soproni Tamás közös közleményben jelentette be a Facebookon, hogy idén inkább másra költi kerületük önkormányzata a karácsonyi díszkivilágításra szánt összeget - vette észre a 444.hu.

Bár „a karácsonyhoz az otthon melege mellett hozzátartozik utcáink díszítése, a díszkivilágítás is", de csatlakoznak a főváros döntéséhez, és "idén nem lesznek karácsonyi fények a II. és VI. kerületi közterületeken".

Hiszen fontosabb, hogy meglegyen az otthonok ünnepi fénye, mint az utcáink pompája

- írták. A közleményben hozzátették, hogy azért az intézményeikkel és a alakókkal közösen alternatív megoldásokat fognak keresni, hogy mivel tehetnékk színesebbé és szebbé a közterületeket az adventi időszakban.

A díszvilágításra szánt összegből viszont a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emelik majd, és egyszeri rezsitámogatást nyújtanak azoknak a munkatársaiknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek. A posztban azt is írják, hogy ez alatt a kategória alatt konkrétan például a bölcsődei dajkákra, utcaseprőkre, szociális gondozókra és ápolókra, orvosi asszisztensekre gondolnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk