Rogánra bízta Orbán a költségvetési maradványok elosztását

  • narancs.hu
  • 2020. április 22.

Belpol

Nincs sok ideje, de tuti megoldja.

A kormány a miniszterelnök kabinetfőnökét, vagyis Rogán Antalt bízta meg az előző években a Magyar Államkincstárnál felhalmozódott költségvetési maradványok elosztásával, konkrét előirányzatokhoz való rendelésével, valamint az azonosítás alatt álló kiadások és bevételek megfelelő fejezeti kezelésű besorolásával – írja egy keddi kormányrendelet alapján a hvg.hu.

Nincs sok ideje Rogánnak, a határidő április 23, vagyis csütörtök.

A lap emlékeztet, hogy az államháztartás kezelése eddig Varga Mihály pénzügyminiszter hatásköre és feladata volt.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után a következő helyesbítéssel kereste meg a Narancs.hu-t a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya:

"A cikk több helyen tévesen utal arra, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter feladat- és hatáskörét érintő, általános érvényű változás történik a 1164/2020. (IV. 21.) Korm. határozat által. Ezzel szemben a valóság az, hogy a hivatkozott határozati pont kizárólag a Tihanyi Alapítvány átadás-átvételére vonatkozik a miniszterelnök kabinetfőnökétől a Miniszterelnökséget vezető miniszter részére.

Amennyiben egy feladat az egyik miniszter hatásköréből átkerül egy másik miniszterhez, úgy a gyakorlatnak megfelelően elsősorban az átadónak van feladata. A technikainak tekinthető határozat mindhárom pontja kizárólag erről szól, a kormánynak nincs szándékában az államháztartást érintő feladatok miniszterek közötti rendszerszintű átalakítására."

Figyelmébe ajánljuk