Orbán Viktor: "Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is"

Belpol

Ezt azután mondta el a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán, miután Gulyás Gergely épp bejelentette, hogy 18 fokra kell hűteni az állami intézményeket.

Orbán Viktor a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán tartott beszédet csütörtökön, ahol elsősorban arról beszélt, hogy a háború és a szankciók miatt attól kell tartani, hogy nem lesz elég energia Európában.

Kiemelte, hogy jelenleg 11 ezer szankció van érvényben Oroszországgal szemben, de a háború zajlik, az oroszok meggyengítésére tett kísérletek nem jártak sikerrel. Kifejtette, hogy a legnagyobb problémát ezek a szanciók okozzák szerintem ert Európát térdre kényszerítheti a szankciók okozta brutális infláció és energiahiány. Úgy fogalmazott, nem tudja, meddig csinálják ezt a szankciós politikát Brüsszelben, de a baj csak egyre nő.

Orbán optimistán azt is kijelentette, hogy "nálunk nem lesz energiahiány", hozzátéve, hogy ez szerinte nem jóslat, hanem ténybejelentés. "Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is", vagyis energiahiány miatt nem kell leállítani és bezárni egyetlen gyárat sem. Lesz elég energia mindenkinek, és aki itt befektetni, termelni akar, az ide jöhet és befektethet - jelentette ki.

Orbán arról is beszélt, hogy "ha nem változtatunk a szankciós politikán, akkor Európa helyzete nem lesz könnyű", de a nemzetközi nehézségek ellenére a jövőben is érdemes lesz Magyarországon befektetni, mert "Magyarországon olyan nemzeti és helyi hatóságok működnek, olyan egyetemeink vannak, amelyek a jövő megoldásaiban és a legjobb megoldásokban érdekeltek".

A miniszterelnök kifejtette, hogy "a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából", ami van, azt máshonnan kell idehozni és az energia, amely ideérkezik, drága. "Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal", meg kell őket győzni, hogy különböző energiaforrásokat ne zárjanak ki a lehetségesek közül - magyarázta.

A beszédében hangsúlyozta, hogy ha "politikai okokból sorban mondunk le különböző energiaforrások használatáról és ezzel drágítjuk saját magunk életét, és nehezítjük a helyzetet a saját iparunk számára a globális versenyben". 

Mindehhez természetesen hozzátette, hogy gratulál a Boschnál dolgozó magyar mérnököknek, fejlesztőknek és kutatóknak, és méltatta a cél eredményeit. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk