Hadházy: Mulatni ment a szigetvári tankerület

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 8.

Belpol

Mármint nem a tanárok, csak a hivatali dolgozók.

Az rtl.hu számolt be Hadházy Ákos csütörtök reggeli Facebook-posztjáról, amelyben a független képviselő arról ír, hogy a Klebelsberg Központ (KK) szigetvári tankerületének dolgozói augusztus végén csapatépítőn vettek részt, a tankerület költségére.

Hadházy posztjában úgy fogalmazott: „Miközben egyes iskolákban szombaton is lesz tanítás, hogy télen majd kevesebbet kelljen fűteni, a pedagógusok béremelését pedig 2027-re ígérik, vannak azért a magyar közoktatásban olyan helyek, ahol sokkal vidámabb az élet.”

A bejegyzésből kiderül, az iskolákban tanító pedagógusok nem, csak a hivatali dolgozók vettek részt a programon, amelynek során egy harkányi, háromcsillagos hotelben szállásolták el a tankerület dolgozótt, és borkóstolóval egybekötött vacsorán is részt vehettek Siklóson. A politikus szerint mindössze egy 45 perces „munkaértekezlet” jelentette a szakmai programot, „ellenben volt hajókázás a Dráván és ebéd egy halászcsárdában – természetesen a tankerület költségére”.

Hadházy posztjában megjegyezte: „ez az eset nagyon jól példázza, hogyan működik jelenleg az ország. Amit a nagyok odafenn művelnek, azt valósítja meg kicsiben egy nagyon pici hatalom, egy tankerületi vezető.” Hozzátette: „Valójában senki nem sajnálná a dolgozóktól ezt a kis kiruccanást, ha egyébként minden rendben lenne a közoktatásban. A jelenlegi, válságos helyzetben viszont arcpirító az egész.”

Ahogy arról lapunk is beszámolt, tavaly a Klebelsberg Központ 15 fős vezetői állománya összesen 34,2 millió forintos elismerésben részesült. A képviselő szerint ennek a hírnek és az általa most feltárt csapatépítő kirándulás kontextusában kijelenthető: „végtelenül sértő a KK magatartása az egész pedagógustársadalommal szemben.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk