Orbán Viktor még januárban beígérte a kórházak kifestését, most úgy néz ki, lesz is belőle valami

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 15.

Belpol

Leginkább uniós forrásból.

Még januárban Orbán Viktor azt mondta, "azt kértük a minisztertől, hogy csoportosítsa át a fejlesztési forrásokat 2020-ban, és mindent megelőző, első helyre tegye a kórházi várók, a kórtermek és az ahhoz kapcsolódó szociális helységeknek a felújítását".

A miniszterelnök akkor hozzátette, "ezért elrendeltük tegnap, hogy minden három évnél régebben fölújított kórházban minden kórtermet, minden várótermet és ahhoz kapcsolódó minden szociális teret fel kell újítani, és amíg ez nem történik meg, addig másfajta fejlesztéseket nem tudunk támogatni, ez a legelső ebben az évben".

A kórházak felújítására eddig nem került sor, nem is volt róla azóta szó. A Magyar Közlöny pénteki számában viszont megjelent az a kormányhatározat, ami 60 milliárd forintot szán az Egészséges Budapest Programban érintett 17 fővárosi állami kórház fertőtlenítési célú felújítására – vette észre a 444.hu.

A kormányhatározat szerint Kásler Miklós miniszter feladata megvizsgálni, hogy a 60 milliárdos költségtervből minél többet fedezzen európai uniós forrás.

Figyelmébe ajánljuk