A NER dunavecsei sztárpapja tette az ottani egyházközség világi elnökévé a gyermekbántalmazás miatti nyomozásban érintett iskolaigazgatót

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

Az értelmileg akadályozott diákokkal foglalkozó iskola vezetője Bese Gergőnek köszönhetően lett a helyi katolikusok világi elnöke és szervezte a dunavecsei katolikus bált.

Jó barátságban volt Bese Gergő dunavecsei plébános a helyi iskola igazgatójával, akiről megírtuk, hogy a gyámhivatal feljelentést tett vele szemben gyerekbántalmazás miatt.

Az elmúlt hetekben háromról nyolcra növekedett azon gyerekek száma, akiknek a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban. A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott 7-16 éves gyermekek szenvedték el, akik mindannyian az iskola igazgatóját. L. M.-et nevezték meg elkövetőként.

A nyilvánosság előtt az LMBTQ-mozgalom ellen többször megnyilvánult, a miniszterelnök irodáját és a Karmelitát felszentelő Beséről a Válasz Online pénteken írta meg, hogy a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, ami szerint a dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, Besét azonnali hatállyal menesztették a dunavecsei plébániáról.

Dunavecsén Bese és L. M. jó kapcsolata közismert volt.

Információink szerint L. M.-et Besének köszönhetően nevezték ki ismét a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

Úgy tudjuk, az előző dunavecsei plébános összetűzésbe került L. M.-mel; elmozdítása után, néhány éve delegálta a katolikus egyház Besét a településre, akinek az iskolaigazgató a világi elnöki tisztség visszavételét köszönheti. L. M. a dunavecsei katolikus egyházban viselt tisztsége révén foglalkozik a közösség ügyeivel, például egyik feladata a dunavecsei katolikus bál megszervezése, amit idén is elvégzett. Az egyik résztvevő által készített fotón Bese a megnyitó után köszönti az ünneplő gyerekeket, jobbra tőle L. M. látható.

 
Fotó: Olvasonktól
 

A katolikus bálra az iskolától néhány méterre található művelődési házban került sor. L. M. korábban, Bese érkezése előtt is részt vett a dunavecsei katolikus bálokon. A 2024-es katolikus bálra a 2016-os bálon készült fotóval invitálta a résztvevőket közösségi oldalán, amikor a gyülekezet férfitagjai rózsaszín tütüszoknyácskákban adták elő balettprodukciójukat „Vadhattyúk” csoportként definiálva magukat. A felvételen L. M. a Vadhattyú-piramis csúcsán látható.

 
Forrás: Facebook
 

L. M. nem csak a dunavecsei katolikus közösség megbecsült tagja, de hivatásában is elismert: a Nemzeti Pedagógus Kar Bács-Kiskun megyei területi etikai bizottságának tagja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk