Orbán Viktor terve, hogy visszavonassa az Oroszország elleni szankciókat Brüsszelben

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 22.

Belpol

 Megtartotta első kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban. 

Mígy Orbán Viktor csak egy rövid Facebook-posztban emlékezett meg a nyilvánosság előtt arról, hogy a Fidesz–KDNP szerdán megtartotta az első kihelyezett frakcióülését Balatonalmádiban, addig a Magyar Nemzet részletesen beszámolhatott arról is, hogy a miniszterelnök miről beszélt a párteligazításon.

"Orbán Viktor ez alkalommal sem volt visszafogott, pontos és részletes iránymutatást adott országgyűlési képviselőinek" - kezdik a beszád taglalását, amelynek a leírtak szerint a központjában annak hangsúlyozása állt, hogy a miniszterelnök szerint "Ukrajna és Oroszország háborúja már nem lokális, a szankciók változtatták globális gazdasági háborúvá".

A beszámoló szerint Orbán arról is beszélt, hogy a választások előtt azt gondolták, tervezhetően alakulnak a gazdasági körülmények a háború ellenére is, de aztán jöttek a Brüsszelben elfogadott gazdasági, kereskedelmi szankciók.

Orbán szerint ez minden baj oka, és "ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön megfeleződnének, és az infláció is csökkenne". A frakcióülésen Orbán hangsúlyozta, hogy úgy tudja, a szankciók felülvizsgálatára novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért

arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

Nem felejtette ki természetesen ORbán a baloldal említését, amely szerinte továbbra is a Gyurcsány–érába akar visszatérni, és Gyurcsány-Dobrev-árnyékkormányt emlegetve kifejtette, hogy ezt a konstrukciót a brüsszeli bürokraták és a Soros-féle NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni, sőt szerint ők is fizetik őket.

Pártjának feladatait taglalva azt hangyúlyozta a kormánybarát lap tájékoztatása szerint, hogy a Fidesz–KDNP-nek a jövőben biztosítania kell az energiaellátást, védenie a családokat és a munkahelyeket. Ezeknek a céloknak az elérése érdekében  vezették be a rezsicsökkentett árat, a tűzifaprogramot, a barnaszénprogramot, míg a vállalkozásokat hegy több mint kétszázmilliárdos programmal, energiaköltség-támogatással, gyármentő programmal és új munkahelyvédelmi akciótervvel is támogatják majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk