Magyar Orvosok Szakszervezete: Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat

  • narancs.hu
  • 2021.01.04 18:56

Belpol

Egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelés akár 14-21 millió forintra is rúghat. 

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát – mondta a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádióban. Hozzátette, a lakosság számára részletesebb tájékoztatásra lenne szükség, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy koronavírusos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

„Akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel, a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. Sokan lehetnek, akik azt mondják, a régebb óta alkalmazott technológiával gyártott vakcinákban bíznak" – mondta Daróczy-Gaál. 

Szerinte érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek. Ha valaki nem oltja be magát, vegye számításba, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. „Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen” – mondta. 

Neked ajánljuk