Generátorokra gyűjt Iványi Gáborék egyháza

  • narancs.hu
  • 2023. október 14.

Belpol

Az MVM – a tartozások miatt – le akarja állítani az áram- és gázszolgáltatást a MET intézményeiben.

Öt napon belül ki kell fizetnie eddig felhalmozott tartozását a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek, különben az MVM leállítja az egyház intézményeiben a gáz- és az áramszolgáltatást – írja a Telex.

Iványi Gábor pénteken a Józsefvárosi Újságnak azt nyilatkozta, ha ez megtörténik, országszerte 63 intézményükben – zömmel iskolákban és idősotthonokban – nem lesz villany, sem fűtés. Budapesten a Dankó utcai haléktalankórház is leáll, és nem tudják elkészíteni a rászorulóknak szánt napi ezer adag ételt. 

Az egyház ezért úgy döntött, hogy megpróbál generátorokat venni, így a Dankó utcai központba két, gázolajjal működő berendezést, hogy világítás legalább legyen. A generátorok egyenként 6 millióba kerülnek, napi 140 liter gázolajjal számolva az újabb 3 millió forintos költség, havonta. 

A kórházban fekvő emberek kabátot és dupla takarót kapnak, és cserépkályhával, vaskályhával fognak fűteni.

 

A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Fülöp Attila a héten azt nyilatkozta, hogy Iványiék egyháza a teljes hajléktalanellátás öt százalékát végzi, és ezt a munkát át tudná vállalni a többi intézmény. Iványi Gábor ezt vitatja, szerinte az államtitkár fals számokat mondott.

Az egyház által fenntartott szegedi iskola átvételére is akadt már jelentkező:

Pikó András józsefvárosi polgármester azt mondta, igyekeznek segíteni az egyháznak. Emlékeztetett, hogy az MVM, amely most kész helyzet elé állította a MET-et, egyébként nagyon bőkezű mecénás, mert 5 milliárddal segítette a Ferencvárosi Torna Clubot, művészeket támogat, és a békemenetet szervező CÖF-Cöka is milliárdos összeget kap az állami energiacégtől. Pikó azt mondta, Iványiék tartozása nagy, de eltörpül az említett MVM-adományok mellett.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.